Kung Hai Fat Choi - städar både hus och kropp!

 
 När det ska bli ett nytt år är det viktigt att man städar bort det gamla. Därför har det städats  mycket, överallt här i Honkis de senaste veckorna. Sedan får man inte städa på två veckor, så man inte städar ut lyckan du fört in genom att pynta på olika sätt. Jag har också städat - även rensat kroppen riktigt med en magsjuka :-( . Tur att det går fort över.
 
Flickorna hemma verkar sköta huset där också. Fick en bild av en vän, som tagit en promenad förbi. Det känns tryggt att det finns så många som bryr sig om. Tack Susanne!
 
 
I söndags var jag till svenska kyrkan. Det var en bra kombo - gudstjänst, semlor och sample sale från Tiger of Sweden och Peak Performance. De sålde alltså ut delar av sin provkollektion till det trevliga priset 20 HKD/plagg. Det blev ett antal täckbyxor och tröjor.
 
 
 
 
 
Eva Lundmarks foto.
 
Eva Lundmarks foto.
 
Och här ska Helena få en mössa till sin jacka i samma färg. Vassego´! (Orkar inte ändra den sneda bilden....)
 

Veckans tisdagsvandring gick på ön Lantau. Vi tog färjan från Central till Mui Wo och startade där vår ca 8 km väg uppför, uppför, uppför. Sedan avslutade vi med drygt 1 km nedåt. Vi gick upp till Sunset Peak, som är Hong Kongs tredje högsta topp. Det var dimmigt den här dagen, annars hade vi haft en fantastisk utsikt. men vi fick en riktigt syreboost och dessutom  ren luft i våra lungor igen. Luften här är nämligen mycket bättre än i centrala HK.
 
 
Upp
Upp
Många trappsteg blir det.......
Det var som sagt väldigt dimmigt och fuktigt...
 
Hallå..... Här är jag......

Man kunde nästan tappa bort varandra!
Hallå....
Där är ni ju!
 
 
 
På väg ner klarnade det upp lite. Den här turen måste jag definitivt göra om vid klart väder. Det kommer dock att vara betydligt varmare när jag kommer tillbaka i april. Då lär det bli en ännu jobbigare strapats uppför berget.
 
 
 
 
I onsdags var det nyårsafton och vi skulle hem på middag till en arbetskompis till Charlie. På tisdageftermiddag får jag magsjuka. Trist! Det blev ingen god hot pot, som tänkt, utan istället knäckebröd och te till middag. Tråkigt för Charlie också, som tog fram sin radiostyrda kvadroqopter för att få lite kul. Tur att det inte behövs så mycket för att roa :-)

 
 
Tur är också att magsjuka går rätt fort över. I går på nyårsdagen kändes det så bra att vi tog en eftermiddagspromenad i nya kvarter. Vi åkte tunnelbanan till den nya stationen Kennedy Town och gick därifrån tillbaka till Central. Det var så lugnt ute den här dagen. Lite folk och de flesta affärer var stängda.
 
 
 
Vi började promenaden längst vattnet.
 
 
Här satt många och småpratade, fikade och hade en skön ledig dag.
 
Bröderna Brothers ?
 
 
Men kustbevakningen var inte lediga noterade Charlie :-)
 

Vid nyår vill man gärna äta spädgris, så de hänger utanför köttmarknaden till försäljning......... 
 
........tillsammans med kycklingarna.....
 
Kakor och tårtor hör också högtiden till. De ser så fina ut, men smakar inte lika bra tycker jag.
 
 
På väg hem gick vi in till vår mataffär Market Place för att lösa in våra kuponger. Efter idogt samlande några månader fick vi ihop (nästan) till dessa dubbelväggade glas.
 
Provades direkt och föll till belåtenhet
 
 
På nyårsdagen går en stor parad, som anordnas av flygbolaget Cathay Pacific,  genom vårt område. Det är så otroligt mycket folk så vi valde att öppna fönstren och ställa in kikaren istället att vara där nere..
 
 
Såg också en del av den färgstarka paraden på tv...
 
 
 

Vi beslutade oss för att ta en liten kvällstur efter paraden för att insupa stämningen och ta ett glas vin.
Nu får du sluta spela gitarr Charlie - för nu går vi.....
 
 
...iklädda röda kläder, som seden säger vid denna högtid.
 
(Vi är inte på sniskan!!)
Det påminner faktiskt mer om vår jul än vårt nyårsfirande. Röda kläder, mycket pynt och presenter.
Presenterna består av kuvert med ovikta pengar i - Lai See. Nu ska vi gå ner till polen och gymmet och dela ut några kuvert till de som jobbar där och sedan åker vi till Vitenam några dagar!! Bra start på det nya året!
 
 
Vi hörs nästa vecka, min sista här för den här gången. Kram =0=
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0