Från HK till HK

 
Nu har jag kommit till mitt andra HK -Höga Kusten. Två veckor går fort. Sista dagarna innehöll goda middagar, trevliga vänner, shopping, Valborgsfirande på stranden och bebissnus. Jajamen - Michelle och Mats har fått en liten son som heter Jackson. Han föddes på ett sjukhus som ligger uppe på Peaken. Häftigt!
Vilken liten sötnos alltså. Det är så speciellt att få hålla små bebisar. Det blir inte så ofta nu för tiden. När man kom in på BB var det som i Sverige förr - alla små låg i sina korgar i ett inglasat rum ute i entren. Jag måste säga att jag hade svårt att slita mig därifrån. All lycka önskar jag den lilla nya familjen!
 
Jag åkte till Honkis den här gången med intentionen att det skulle bli en hälsoresa. Jag misslyckades! Vet inte vad som hände? Bara en riktig hike och jag tycker jag håller en drink på alla bilder! Jag som inte brukar dricka drinkar!!!!?? Ja ja, det får bli träning en annan gång. Det här har också varit hälsofrämjande på sitt sätt!
 
 
 
 
 
När vi kom till shoppingcentrat Time Square hade de byggt upp en miljö med Gaudí-verk. Imponerande!
 
 
 
 
Sista april träffades svenskar på stranden i Repulse Bay för att fira. Vi byggde upp en "majbrasa" av sand, som vi stoppade in glasburkar med värmeljus i. Mörkret sjönk, regnet höll sig på avstånd, generalkonsuln höll tal och vi sjöng vårsånger. Minnesrik stund! 
 
 
 
 
 Sedan åkte vi in till Soho och träffade Catarina, Per, Anne, Göran, Jim och Mats. Åt god libanesisk mat och gick runt på lite musikklubbar.
 
Så var det dags att lämba Hong Kong för den här gången, men vi har det ju så bra eftersom vi vet att vi får komma tillbaka till hösten.
 
 
Så var vi hemma igen och här har våren kommit igång. The spring has sprung! Helgen har inneburit en tur till Umeå för att hämta Alliz och fix i trädgården. Det är kul med kontraster i livet!
 
 
Kul är också att ha längre hår. 
 
Ännu roligare är att jag åkte upp till Julia i Piteå igår eftersom jag är ledig tisdag och onsdag den här veckan. Härligt att ses och mysigt med en roadtrip i solsken och hög musik på radion.
 
Nu blir det inget bloggskrivande förrän nästa Hong Kong besök till hösten. Vi hoppas på en härlig sommar nu. Ni må hava ne'! 

RSS 2.0