Helgen

Så har jag haft min sista helg i HK på ett tag. Vädret har varit lite blandat, men varmt och behagligt trots mycket moln. Startade fredagen med att simma 40 längder i poolen. Alva och Adam gjorde mig sällskap efter ett tag.
 
Sedan åkte de till Mong Kok och jag tog en tur till Shanghai Street för att titta på alla köksprylar. Gjorde lite inköp.
 
Upplevde fin solnedgång.
 
 
Alva och Adam firade fem månader idag och gick ut och åt på kvällen. Jag och Charlie firade väl drygt 25 år så där :-) så vi gick också ut. Har aldrig ätit "Spicy Crab" förut, så vi gick till en restaurang I Jordan, som är kända för att ha serverat maträtten under många år. Hutlöst dyrt, trots att priset gick ner lite när de varit och inhandlat krabban. Kom och visade den (levande) i en hink.........................................
 
 
 
Vi tog bara in en. Det var gott, men lite mat. Därför gick vi sedan till Nightmarket där vi åt minst lika gott för en bråkdel av priset.
 
 
 
Vi fick oss några skratt när vi läste skyltarna i ståndet bredvid oss. Engelskan blir så rolig här ibland. Vad sägs om: "No smoking I will crazy"
 
Vi åt frukost framför Skavlan på lördagsmorgonen och sedan tog vi en tur till Deep Water Bay. Gick därifrån till Repulse Bay. A och A tog sig ett dopp. Det var 30 grader i luften, trots att det var en mulen dag.
 
 
 
Därefter åkte vi  till Stanley och åt god lunch på Boathouse. Gick lite genom marknaden. Alva och Adam köpte sig varsina Converse. De kostar ung 230 kronor här jämfört med 700 hemma. Värt! Shoppingen fortsatte i Causeway Bay där både Forever 21 och Uniqlo fick besök.
 
Middagen intogs på en italiensk restaurang - Paparazzi. Alla nöjda och glada.
 
På söndag skulle Alva träffa några gamla kompisar här. Vi andra tog en tur till 10 000 Buddhor och Adam fick en religionslektion kring Buddismen. Han är intresserad och frågvis och det tycker ju jag är kul!
 
Alltså tycker Adam att han har kraftiga ögonbryn??? Här ligger han i lä!
 
 
På vägen ner till Shatin igen fick vi besök av några apor. Ser ni bebisapan som svingar sig från stolpen till trädet??
 
Här finns det en filosofi att allt ska vara i balans och det behövs motsatser för det - yin och yang, fult och fint, stark och svag mm
Det blev min tanke när jag såg det slitna taket och de vackra växterna runt omkring det.
 
 
Växtkraft!
 
Gjorde ett besök på Ikea i Shatin och köpte lite ljus. Under tiden botaniserade killarna matutbudet hos "Swedish Food Market" i samma affär.
 
Adam åkte ner till tjejerna i Central för att visas upp :-)) Vi träffades sedan alla för att gå och äta gott kött på en argentinsk restaurang, som ligger i SoHo och heter Tango. Charlie åkte hem, men vi åkte ut till Ralph Laurens factory outlet. Alla affärer på den här outleten är inte billiga, men på Ralph Lauren kan man göra fynd. Som ni ser fick vi ihop en hel kasse!!
Det tar ett tag att åka tunnelbanan ut dit, men mobiltelefonerna gör att tiden går snabbare. Hur gjorde man förr????
 
Nu är det måndag morgon och vår allra sista dag här. Åker hem halv två i natt........
Dagen är fullspäckad. Nu ska jag starta med att hämta linser jag beställt till bra pris på posten. Alva och Adam funderar på en favorit i  repris och åka ut till Big Wave Beach igen. Jag ska träffa båda Michelle och Eva idag med. Häpp häpp - på med kläderna och sätt igång dagen!!!
 
 

Stranddag

Idag tog vi oss utanför storstan. Det är kul att visa hur lätt det är och vilka kontraster denna stad bjuder på.
Åkte tunnelbana och buss till Big Wave Bay.
Fattar inte att man vågar sig ut på dessa trafikerade och slingrande vägarna som cyklist!
Jag hoppade av bussen före och tog ett motionspass via Dragons Back till stranden. Alva och Adam är lite krassliga på olika sätt, så de tog min ryggsäck till stranden direkt. Vilken skillnad att gå utan packning. Gjorde personbästa i tid:-)
"Vi ska ut och gå idag - mitt lilla fejs (min lilla kropp)  och jag, Hepp!"
Härlig dag!
 
Först så går det upp........
....och sen så går det ner!
Här ligger A o A i badet under tiden.
Jag kommer dit också och provar surfbrädorna. Sådan fart!
Ett brudpar förevigas i den fina miljön.
Skön heldag ute. På kvällen åker vi över till Central för att prova en, för oss, ny restaurang - Koh Thai. Där kan man sitta ute och det gillar ju vi svenskar. God mat och fin miljö, men vi fick vänta alldeles för länge på den för att det skulle vara ok.
Vi åkte världens längsta sammanhållande rulltrappesystem upp - och fick gå ner.
 
Det firades Halloween och var helt galen stämning i stan med kravallstängsel för att styra upp allt folk. Kul att se!
 
Vi lämnade festen och gick upp till terassen på Sevvas bar och njöt utsikten.
 
Ännu en fin dag i Hong Kong. Kan inte göra annat än hålla med skylten på tunnelbanan.
 
 

Kärt besök

Så var de äntligen här efter flera timmars försening. Härligt att ses igen och så kul för Alva att få visa Adam HK!
 
Vi kom inte i säng  förrän efter 02.00 så tisdagen blev en lugnare dag. Lite poolhäng och kolla runt i omgivningarna. Jag var ute med mina kompisar. Åt på Cikada och strosade runt i SoHo. Jag och Eva tog båten över till oss vid midnatt. Hamnade sedan över en öl, nattamat och nattsurr på Brotzeit. Stängde stället!
Ungdomarna ville bli väckta tidigt, så vi kom ut i bra tid. Tog båten över till Central och hade en liten historielektion.
Det finns många häftiga byggnader! Här är ett av en australiensisk arkitekt. Ser ni vad han har inspirerats av i sitt skapande? Det ska vara koalor, som klättrar uppför eukalyptusträden :-)
 
Sedan åkte vi bergbanan, The Peak Tram upp till Peaken för att få en bra överblick över HK. Jag gillar verkligen inte att åka uppför med detta fordon. Det är så otroligt brant och tåget dras upp av en (1!) vajer.....
Men det är häftig utsikt!
 
En lunch ute på Peaken.....
 
Turturduvorna skrev kärleksmeddelande...
 
"My name's Forrest Gump. People call me Forrest Gump. "
"Mama always said life was like a box a chocolates, never know what you're gonna get."
"Mama said stupid is what stupid does. "
När vi kom ner igen (helskinnade) gick vi genom en av Hong Kongs "lungor" -Hong Kong Park.
 
Sedan fortsatte färden. Tog spårvagnen till Wan Chai.
Visade var vi bodde första månaden i HK. Besökte en bilaffär, som finns i ett parkeringshus. Bara en massa lyxbilar.
 
 
Så tog vi tunnelbanan till Causeway Bay. Här skiljdes våra vägar för olika ärenden i affärer.
På kvällen intogs middagen på en god dim-sum-restaurang - Din Tai Fung
Alltid köer, men väl värt väntan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0