Jag är en liten mygga och Hubert heter jag........

Jag blir ibland förvånad över de smådjur, som letat sig upp till våra fönster på 48:e våningen. I kväll satt den här lilla myggan, eller vad det är, på utsidan av vårt sovrumsfönster. Tycker det skulle vara jobbigt att flyga så högt upp när man är så liten. Kampmygga!
 

Chinese Homemade Cooking Course

I dag hade jag anmält oss till en kurs i kinesisk matlagningskurs. Det är Hong Kong Electric som anordnar engelskspråkiga matlagningskurser. Vi tog tunnelbanan till North Point och fick lära oss laga tre rätter och äta dem för 90 kr/pers. Det var gott och lite kul att det är HK:s motsvarighet till Öviks Energi som har dessa kurser. Det var vi tre och resten filippinska maider som var där och lärde oss.
 
Köket
 
 
 
Maten
 
 
Stir Fried Pork With Crispy Noodles
 
 
Stir Fried Fish With Celery
 
 
Lemon Chicken. Kolla den söta garnityren med tomater, som förvandlats till Tomato Gold Fish!
 
Sen tog vi spårvagn till Causeway Bay och Julia och Sandra bosatte sig på Forever 21 i några timmar. Jag köpte några presenter och sedan åkte jag hem. På kvällen åt jag, Ulrika, Eva och Catharina på Ra och sa hej då för den här tiden. Eva, jag och Catharina åker alla tre hem nästa läsår och pendlar då och då till Honkis. Vi tajmar in våra resor till hösten, så vi behövde inte säga hej då, för alltid, utan Auf Wiedersehen mina fina HK-girls.

Kina

Vi går ut hårt! Startar tjejernas första dag här med att stiga upp tidigt för att åka till Kina. Vi åker till Shenzhen. Det tar ca 40 minuter med tåget, som går från vårt hus. Först åkte vi vidare till Dai Fen, sk konstnärsbyn. Första gången jag var där. Kul hur man kan bygga upp en miljö i sin fantasi för att sedan bli väldigt förvånad hur fel man hade. Det var väl ingen by precis, men första delen passar bra - "konstnärs.." Här hittar man kvarter efter kvarter med gallerier. Det är nog många konststudenter, som övar här. Man hittar allt från Van Gogh till porträttmålare. Här kan man rama in billigt och många lämnar också in bilder på sina husdjur, familjemedlemmar mm och får dem uppmålade.
 
 
Sedan åkte vi tillbaka till shoppingstället i Shenzhen och laddade med en kinalunch innan det stora
shoppingracet startade. Här trancheras vår Pekinganka.

 
Vi höll på länge den här gången och som avslutning visade Nettan oss sitt SPA-ställe. Ett jättebra och billigt SPA där vi njöt av två timmars japansk oljemassage innan vi åkte hem (130 kr inklusive handdukar, schampoo, tandborste!, tofflor, papperstrosor och rosa-randig Maodräkt). Startade 08.30 och kom hem 00.30!! Det blev en del handlat, men ändå ångrar jag nu att jag inte köpte den här väskan. Hur ska jag klara mig utan den nu då????
 


 

 

 
 

Sillalunch

Måndag den 3/6  - Åh vilken bra dag! Först hade SWEA sillalunch hemma hos en av tjejerna som bodde så fint. God mat och trevligt sällskap. Fick nästan en känsla av skolavslutning, förutom att vi drack nubbe till sillen då då..
 
 
 
 
 
Avslutar med god jordgubbstårta.
 
 
Sen kom Julia och hennes kompis Sandra till oss i Hong Kong kl 16.00 Det är första gången Julia kommer hem till oss här. Åhhh vad roligt. Vi har inte setts sedan i julas.

Söndagsbad

 
På väg hem i lördagskväll. På söndag tog vi bussen till Shek O och la oss på stranden bland 1000 kineser + Mats, Michelle och Therese. Sedan träffade vi även Per och Catharina. Tog en god lunch på det många säger är Hong Kongs bästa Thai. Vi åkte buss dit.....
 
 
.... och buss tillbaka. På hemvägen fick vi plats längst fram på andra våningen i bussen. Vägarna är verkligen smala och slingriga. Vissa tycker det är otäckare än andra.........
 
 
Än slank han dit.......
 
..... och en slank han dit........
 
 
....... men vi slank inte i diket!
 





 

 
 
 
 

RSS 2.0