Sista veckan för den här gången

Så har min sista vecka I Hong Kong för den här säsongen gått till ända. Det har varit en vecka då vi mest bara haft kul!

 
"Det är kul att ha kul", som vännen Andreas sager.
 
På måndag tränade jag en del med Ingela på hennes gym. Det blev bade gym, Latina Flava och Zumba. Zumban var så himla härlig! Jag blir så glad och energifylld av sådana pass. När vi gick för att äta passerade vi det jag förberett hemma för dagens middag. En specialitet här är ju alla torkade livsmedel.
 
 
Här ser ni pilgrimsmusslor på tork
Och den söta damen som sålde dem....
 
 
Och här är vår middag den kvällen - nämligen stekt ris med torkade pilgrimsmusslor (De var dem vi vann på tipspromenaden hos Ingela och Henrik för några veckor sedan) Musslorna ska ligga I blöt minst tre timmar innan man använder dem.
 
På väg hem såg jag Fjällrävenreklamen för den populära Kånken I tunnelbanan. Här ser man tydligt det vår dotter Julia, som är utbildad grafisk designer, menar med att reklamen I HK är under all kritik. Ändå var inte det här den värsta sorten. Jag förmodar att det inte är en hongkongbyrå som skapat Fjällrävens. Den är så mycket stilrenare
 
 
Tisdag = Hikedag. Den här veckan var det mer utav en promenade. Vi gick till en söt liten strand I Sai kung som heter Treo Beach.
 
 
 
 
 
Det var skönt väder och efter att ha ätit vår matsäck tog vi ett dopp och simmade I det fina vattnet . Utan kramp trots att det inte gått en timme!!!!
Några av oss provde att ta båten tillbaka till busshållsplatsen.
 
 
 
Kapten åt sin lunch under tiden han styrde oss tillbaka.....
 
 
 
På onsdag träffade jag Michelle och Pernilla inne I Central. Vi ville uppmärksamma Michelles födelsedag och dessutom ge henne en paus I småbarns-mamme-livet med sjukdomar, matvägran och allt annat det innebär.
Det blev en fotmassage och lunch på Teen-Feet-Tall
 
 
På kvällen gjorde jag Västerbottenspajer till vår båtutflykt I fredags. Tack Johan och Carina för osten!
 
 
På torsdag var det Valborgsmässoafton och vi firade, som traditionen bjuder här I Honkis, på stranden I Repulse Bay.
 
 
 
 
 
 
Så blev det mörkt och vi kunde sjunga in våren efter vår generalkonsuls vårtal
 
På fredag, 1:a maj, var det ledig dag även här och vi var ett gang som åkte ut med båt. Calle, som var den som höll I det, kallade arrangemanget "Rock the Boat" Och som vi rockade!!! Jag fick extra mycket feeling den här dagen och hade verkligen fart I kroppen.... :-)
 
 
 
 

 
 
 
Som sagt var--- Det är kul att ha kul!
 
Det blev en svängig dag med god mat, bad, dans, sang och trevliga möten.
 
Charlie träffade för första gången någon som hade vitare ben än vad han har!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 

 
 
På lördag åkte Charlie till Canada och I morgon måndag åker jag till Örnsköldsvik. Så sammanstrålar vi igen för semester, Alvas student, husförsäljning, båtturer mm mm den 11 juni. Vi ser fram emot en sommar bland familj, djur och vänner I Sverige.
Jag vet att jag är priviligerad och att det är lätt för mig att saga att det är kul att ha kul och vara positive just nu I livet, men jag tror att en positive livssyn alltíd gör det enklare. Därför slutar jag denna säsong av Hongkongfrun med denna devis:
 
 PUSS!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0