Favorit i repris

Idag blev det äntligen en onsdagsvandring med hikegruppen. En favorit i repris - Dragons Back. Det regnade inte! Varmt och fuktigt. Det märktes efter vägen att det har regnat mycket nu. Det var lerigt och halt på sina ställen. Efter ett tag kom solen.
 
Dagens vandrargrupp (med en medföljande man för ovanlighetens skull)
 
 
Ångrade att jag inte tog badkläder när vi var framme på stranden. Det blev en god grönsaksomelett till lunch, med limesoda i glaset och en espresso efter maten. Livet är gott!
 
 
Äntligen fick vi njuta av en fin solnedgång. Det var två månader sedan sist.
 
I morgon ska det börja regna igen......................

Heritage trail till Lung Yeuk Tau

Som jag tidigare sagt har Hong Kong så många ansikten. Tisdag innebar en heritage trail till Lung Yeuk Tau. Här kunde vi lika gärna varit en liten by i mitten av Kina eller Vietnam. Så olikt det Hong Kong vi omger oss med dagligen. Åkte MTR (tunnelbanan) till Fanling och sedan minibuss till starten. Det är en led som går igenom små byar som Tang-klanen byggde upp. De kom till området och byggde elva byar, varav fem var inmurade (walled cities). Byarna var en hyllning till en prinsessa från den södra Song-dynastin, som bosatte sig här under 1200-talet. Om ni kommer ihåg Mia, som var gift med en man på ön Cheung Chau härstammandes från familjen Song, så var hans mamma från Tang-klanen. Före hon gifte sig med Mias svärfar hade hon aldrig gått med sina ben utomhus,utan alltid blivit buren på stol! Det var inte så länge sedan, hon dog bara för några år sedan.
 
De här byarna som vi gick igenom har en blandning av ny och gammal bebyggelse. De flesta av de muromgärdade byarna fick man inte gå in in, men några kunde vi besöka, förutom de som var utan mur förstås. Murarna byggdes som skydd för pirater. Det var verkligen intressant och se. Alla byar hade tempel - en del små, en del riktigt stora. De används bl.a som en plats där byborna träffas för att ta beslut, som rör byborna. Det var så lugnt och tyst och grönt här. Många hade egna små täppor med örter, tomater och andra grönsaker. Många hade också papayaträd och ananas. Fast det ibland var väldigt skruttiga och enkla små skjul som var bostäder fanns det ändå en antenn eller till och med parabol på tomten :-) Här kommer en bildkavalkad. En del bilder har jag lånat från Ingela Aldrin, som är ordförande i vår SWEA. De blev så fina och talande tycker jag.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
Papaya
Vitlök och ananas
Hemmabyggd gunga av armeringsjärn.
 
Ser ni parabolen?
 
Det här är Hong Kongs nationalblomma - Bauhinia. Det är den som är avbildad på flaggan.

De tre konfucianistiska männen som symboliserar det viktiga här; pengar, visdom och karriär.
Gammalt möter nytt!

 Här kommer Ingelas bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag kom hem lyste solen och Alva låg vid poolen. Jag gjorde henne sällskap och badade och läste ett tag. När jag låg där med min bok såg jag ett plan komma flygande ovanför mig.
 
 
 
 Så kom ett till....................
 
 

 Då började jag räkna. Varje minut!!! kom ett nytt plan. Hur ryms de där uppe och vad gör de med vår miljö???
 

 

Nobody puts Baby in a corner....

Verkligen haft en bra söndag. Vaknade pigg och gjorde bort mitt plugg. Gick på ett sååååå kul Zumbapass mitt på dagen.


Efter att ha jobbat bort strykhögen blev det en tur till ShaTin och Ikea mm. Köpte oss bl.a en vakthund :-)
 
 
Sedan en sak till som förhöjde denna dagen ytterligare - Vi gick på musikalen Dirty Dancing. Jag gillar verkligen den filmen och inte minst det berömda filmcitatet. Det är härlig dans och bra musik. Handlingen utspelar sig i augusti 1963, min födelsemånad och mitt födelseår. Musikalen var bra, men det blev inte samma kemi som mellan Patrick Swazye och Jennifer Grey i filmen. Alla i salongen jublade när repliken kom; "Nobody puts Baby in a corner". Annars tycker jag publiken var lite tam. Jag vill ju klappa och jubla, men det gör man inte riktigt här. Visst klappade jag på ändå, men man känner ju inte stämningen riktigt när man bara hör sitt egna lilla klapp - klapp, klapp liksom..... Man blir upprymd och glad av musik, dans och skådespel i en gemensam blandning här och nu.

 
 
 
Det fanns träningslinnen med repliken på. Var sugen på att köpa ett, men resten av familjen tyckte det var urtöntigt. Ångrar mig redan.......

 

Kowloon Walled City

På lördag åkte vi över till Central igen för lite ärenden. Fint väder när vi for. Sedan började det tokregna.
 
Inga paraplyer hade vi, men det är tur att det finns många shoppingcenter att söka sig till. (Inte så många som valde att sitt ute uppe på sightseeingbussens tak i spöregn)
 
Sedan lyste solen igen och vi kunde ta spårvagnen för att göra våra sista ärenden innan vi åkte färja hem igen.
Spårvagnarna är inte gjorda för långa resliga män, som min man. Det är lågt i tak. Upptäckte sedan att han måste ha nött bort en massa hår när han stod där, för inte har väl Charlie haft en kal fläck på huvudet förr!??!!  :-)
 
Väl hemma igen lämnade vi våra grejer och åkte ut en tur till Kowloon Walled City Park. En fin park som byggts upp sedan Kowloon Walled City revs.Det var en väldigt speciell del av Hong Kong som hade sitt ursprung redan så långt bak i tiden som till Song Dynastin (920-1279), då det var ett samlingsställe för handeln med salt. Sedan var stället en kinesisk militärbas. Det utvecklades sedan till ett laglöst land, som regeringen tog sin hand ifrån. Maffian Triads kontrollerade området och det var mycket spel, droghandel och prostitution mellan 1950-1970. I början av 80-talet blev det lite lugnare där och ett samhälle för Hong Kongs fattiga tog form. 1987 beräknas 33000 personer ha bott här på en yta som var 0,026 kvadratkilometer. Omräknat blir det 1 255 000 personer per kvadratkilometer (jmf med Hong Kong, en av världens mest tätbefolkade ställen, som hade 6 700 inv/ kvadratkilometer år 2009). Det var urusla förhållanden, men det var också ett samhälle med mycket gemenskap. En liten värld i världen där man hjälpte varandra och far- och morföräldrar tog hand om barnen. Stadens tak blev populära samlingspunkter där man spelade spel, gjorde läxor efter skolan och bara samlades för att relaxa lite. Centrala torget i staden hette Yemen och där samlades man också för att fika och umgås, titta på tv och lära sig kalligrafri t.ex. Pensionärsföreningen brukade samlas i stadens tempel.
I mars 1993 började man riva the Walled City och arbetet var klart i april 1994. En månad senare började parken byggas upp. Hong Kongs regering spenderade 2,7 miljarder i kompensation till de 33 000 invånarna.


 


NU


 

 
 

Lite smått och gott

Alva gillar mest att äta hemma. Jag och Charlie gillar mest att äta kinamat ute. Det har gjort att hon blivit duktig på att laga mat. Här är en lunch i veckan. Mumselimums och fint med hjärtägg. Till laxen serverade hon pestosås.
 
I torsdags arbetade jag på svenska skolan igen. Lång resa dit, men kul att frökna sig lite igen :-)


Lindex har inga affärer här, men ett huvudkontor. Ibland har de stor utförsäljning av provex av bad- och underkläder. I veckan var det dags för en sådan utförsäljning och jag och Alva tog med oss storkassen och for dit. Tur vi tog en stor kasse, för det blev shoppa av. Allt kostade 5 kr styck och låg huller om buller på bord och i kartonger i ett rum som kanske var 7 kvadratmeter. Här fick vi prova på riktig reastämning när minst 15 personer var i rummet samtidigt och ville ha samma trosa. Det skreks och tjattrades och skrattades på kinesiska när de tog samma saker. Till slut löste de tvisten med sten, sax och påse. Helt hysteriskt, men kul.
 
 
På fredagkvällen åkte vi över till Central för att reka lite ställen till helgen när Markcus och Carola kommer. Mådde inte bra i min mage i slutet på veckan, men var lyckligtvis ganska hyfsad till fredagsmyset.
.
 
 

Brazilian blowout

Så har man lärt sig ett nytt begrepp - Brazilian Blowout. En snabb resumé för nytillkomna:  Vi var på något som kallades Lady Bazaar för några veckor sedan. Där fanns en kvinna som heter Rennie Fensham. Hon är stylist och var där för att göra reklam för hennes nya salong. Under kvällen drog de en vinnare, som fick 3000 HKD (ca 2500 kr) för en total make-over. And the winner is... Alva Lundmark. Hon ville inte gå så då måste stackars jag göra det istället :-) När jag googlade på denna Rennie visade det sig att hennes salong inte heter Hollywood Hair för intet. Hon har varit stylist för en massa kändisar där i Hollywood och idag var det alltså dags att ta i tu med miss Eva. Efter att pratat en stund föreslog hon att hon skulle göra en Brazilian blowout så jag skulle slippa använda plattången varje dag. Det tyckte jag lät som en bra idé och vi satte igång. Började 12.00, var klar 17.00! Puh det tog tid att göra mig vacker, men jag klagar inte. En fantastisk lyxig dag med olika män som tvättade mitt hår och masserade min huvudskalp flera gånger under dagen. Rennie svepte förbi och kom med anvisningar till männen och sedan när alla behandlingar var klara dukade de upp hennes saxar och borstar och så satte hon igång med klippningen. Under dagen satt jag och läste glassiga magasin, drack kaffe och blundande emellanåt. Vi sparade makeupen till lördagen då det är 25-årigt jubileum för SWEA och stor svenskfest här om två veckor. Pengarna räckte till en frisyrstyling och makeup den dagen. Ibland har man tur som en tokig.
 
FÖRE                                                                  
 
EFTER
 
Detta var en lyckodag för gissa vad jag tittar på här?
 

 
Dessa snyggingar. Kom till mamma.......
 
Ett samarbete mellan Converse och Marimekko. Lyckat tycker jag. De är mina nu :-)
 
Nu har jag just kommit in från en tur i regnet och det var alltså sant - Mitt hår är fortfarande alldeles rakt och blankt istället för det burr det brukar anta när det blir fuktigt! Proffsig Rennie!
 
 
 

Total make-over

Tur vi var ute på stranden hela dagen igår eftersom det nu är mulet och grått igen. Gör inte så mycket i dag för idag ska jag iväg och använda presentkortet på Hollywood Hair. Huuiiii - jag är nervös. Har inte en susning vad det riktigt innebär med en total make-over. Vi får väl se. Nu tar jag färjan över till ön och tar reda på det. Här kommer en "före bild":

Ja det är våren, ja det är våren, som har kommit igen..........

I går, måndag, vaknade vi av att solen lyste. Vi skyndade oss att göra bort en del grejer och sedan packade vi väskorna till ett strandbesök. Vi åkte färjan över till Central och sedan taxi därifrån till Deep Water Bay. Härligt!

Dagens svenskalektion
 
 
Det finns en strandpromenad som, efter 15-20 minuters promenad, tar dig till nästa vik - Repulse Bay. Här bor många svenskar.
 
Efter vägen ser jag många tecken på att våren är här. Det grönskar och blommar lite här och där.
 
Blir lika frågande varje gång jag passerar dessa hundtoaletter. Hur lyckas de få hundarna att bajsa just här?
 
 
Passerar lite vacker poesi efter vägen
 
Blir inspirerad:
"Blott de tama fåglarna har en längtan.
 De vilda flyger."
(Elmer Diktonius)
 
 
Här i Repulse Bay finns ett drakhål i ett av husen. Husen som byggs närmast bergen har bra Feng Shui, men ibland finns det ett drakstråk precis där man byggt och då får man ta hänsyn till det om det ska bli bra!
 
Hit kommer massor av bussar men fastlandsturister. De stiger av och tar sig förundrat till strandkanten, skyddade mot solen från topp till tå. Får en känsla av att många aldrig varit till havet förr.
 
 
På väg tillbaka till Deep Water Bay fångar jag en bild av kärlek..........
 
 

Till Peaken

Äntligen en dag utan regn. Idag har min man överraskat på många vis. Nr 1: Hiken förra helgen gav visst mersmak så för första gången kom han själv med förslaget att göra en hike upp till Peaken i dag.
Sagt och gjort, efter att jag "varit" på en föreläsning i Skövde om minnesfunktioner gav vi oss iväg.  Först tog vi tunnelbanan till Central och därefter åkte vi hela rulltrappesystemet (världens längsta) upp till vår startplats. Det är ca 3 km rakt upp till en fin utsiktsplats i HK.
 
Svårt att se stigningen, men det är bra mycket uppför här.
 
Tur att naturen bjuder på  några  viloplatser efter vägen.
 
Vi passerar vackra vyer.
 
 
Våren är på väg och det blommar lite här och där
 
Utsikten över staden uppe från Peaken
 
Vi tog bergbanan ner....
 
....som drivs av de här två kablarna.
Känns inte helt bekvämt enligt mig, men det går lite bättre att åka nerför än uppför ändå.
 
Väl nere gick vi till Lang Kwan Fong för en thailändsk lunch.
Här kommer lite bilder från vägen. Passerade en vägg med graffiti. Väldigt ovanligt här.
 
Här är bambupinnarna de sätter ihop med plastsnören till byggnadsställningar. Imponerande hantverk och mod har de som gör dessa och sedan står på flera hundra meters höjd och bygger.
 
 
Vi skulle ta färjan hem och här kom överraskningen nr 2. Ni som känner Charlie vet att muséum är inte riktigt hans grej. Han är den enda jag vet som har klarat av Louvren på 20 minuter. När vi kom till färjelägret har de öppnat ett nytt marint muséum och Charlie föreslår ett besök!
 
Vid kassan ser vi att om man fyllt 60 går man in för halva priset!
 

Charlie fick visa leg och dra nytta av sin ålder. Han blev så här glad. Kul att vara på museum.
 
 
Det var ett jättefint upplägg och lokalen ligger precis vid vattnet med fin utsikt.
 
Här ser man hem till oss.
 
Så tog vi då färjan till vår sida. Här ser vi vårt hus igen. Vi bor på våningen precis över mellanrummet i byggnaden.
 
Nu kommer den 3:e överraskningen. Jag har fått utstå lite hån och pikar för att jag har så många olika skor till olika tillfällen. Det här med hikingskor t.ex såg Charlie som väldigt överskattat. Nu bestämmer han sig för att gå och köpa likadana skor som jag.......... Jippi det blir nog fler hiker tillsammans. Love!
 
Vi intar vår middag på ett mexikanskt ställe med god Sangria.

När vi kommer hem skypar vi med våra goda vänner Åsa och Pasi för första gången. Härligt att få se dem.
En sådan bra lördag! Det är underbart att ha så trevligt med sin man fortfarande efter 22 års äktenskap. Kvällen är ju inte över än. Undrar om det blir några fler överraskningar.........................................
 
 

TGF

Nä  dit gick vi inte (Thank God it´s Friday), men till Outback, som är det australiensiska alternativet. Gott!
Sedan gick jag o Charlie en kvällsprommis. Alva mår tyvärr inte så bra och gick hem och chillade.
Häng med på promenaden.
Från Canton Road
 
Kö utanför Chanel? Rea?
 
genom köpcentrat Harbour City
 
till uteserveringen på taket
 
och till hamnen
 
och vidare till strandpromenaden för ett stopp på Deck´n Beer
åsså hem.
 
 Home Sweet Home
 
 

Cheung Chau

Swisch så har den här veckan gått till historien! I tisdags var jag på utflykt med Sweorna till en ö som heter Cheung Chau. Det är en mysig, bilfri ö med fina stränder, som vi besökte när vi var här hela familjen och rekade förra påsken. Då var det fint väder - nu hällde regnet ner. Den här ön är känd för sin "Bun-festival". Det är en årlig festival där de firar Pak Tai. Det är havets gud och för länge sedan byggdes ett tempel på ön - Pak Tai templet -  till gudens ära för att hon skulle hjälpa dem att bli av med pesten. Det lyckades och efter det har man alltid firat händelsen några dagar i april eller maj (beroende på när det kinesiska nyåret infaller) Under firandet går man i procession och spelar högt på trummor och gong-gongar för att skrämma iväg de onda andarna. Det är också mycket böner och föreställningar, bl.a en stor opera. De klär små barn fint i traditionella dräkter och sedan bärs de högt upp ståendes på långa pålar.
 
Namnet Bunfestival kommer från de välsignade bullarna som placeras i stora torn på ön. Förr fick alla barn klättra upp i ställningarna, men efter en olycka 1978 då ställningarna rasade och över 100 människor skadades får nu bara vissa klättra upp och de måste ha säkerhetslinor på. Sedan delas bullarna ut.
 
 
Tre dagar innan firandet är alla på ön vegetariska. De äter inget kött och det finns inget kött att köpa varken i affärer eller på restauranger, inte ens på McDonalds.
 
 
Nu var inte vi där för festivalen, för den infaller inte förrän i mitten på maj i år. Vi hälsade på en Swea, Mia, som
bor på ön och är gift med en kinesisk man. Hans släkt, Wong, ägde nästa hela ön och dessutom mycket mark
i Hong Kong. Deras släkt har byggt upp ett Ancestor House (förfäders hus) där de har släktträd och kort samt byggt upp altare för att hedra sina släktingar. Det fanns ett stort bord i rummet också där de samlades för att äta vid högtider. I bokhyllan stod historieböcker där deras 400-åriga historia fanns nedtecknat med kinesiska tecken i fin kalligrafi. Väldigt kul var det att två av hans släktingar kom ner och berättade en massa. De värnar verkligen om familjen här.
Mia visar och berättar......
 
...för det här glada gänget.
 
 
 
Sedan kom Mias mans släktingar och berättade.
 
Lisbeth matchade ena brodern fint i svenska färger.
 
 
Vi åt på en traditionell dumplingrestaurang. Det är så praktiskt med snurrtoppen och de runda borden. Så skulle man vilja ha hemma, men det tar mycket plats.
 
Efter maten gick vi hem till Mia och drack kaffe med god mandelkaka till dopp. Hennes utsikt är lite annan än min.
 
Ett besök i templet hann vi också med. Där förbereddes det redan nu inför Bunfestivalen.
 
Här bygger de upp ett "partytält" av bambupinnar och plåt :-)
 
Så var det dags att avsluta ett intressant besök och ta färjan tillbaka till Hong Kong island.
 
Veckan i övrig har flytit med i regnet. I går, torsdag, jobbade jag på Svenska skolan för första gången. Har hållit mig ifrån länge, men nu kunde jag inte säga nej längre. De behöver folk resten av terminen och jag ska jobba på torsdagarna. Kul att få en inblick i den verksamheten och det var så fina ungar. Vi ska jobba med Vikingatiden.
 
Tittade just ut genom vårt fönster och ler åt bilderna som spelas upp där ute.  Utsikten förändras hela tiden. Den här bilden tycker jag fångar konstrasterna i HK med det gamla skeppet och helikopterna på samma bild.
 
 
Nu har jag städat klart inför helgen....
 
...och tänker gå ner till gymmet en stund. Tittade också just på yr.no och fick detta glädjande besked. Ska det verkligen bli ett uppehåll i regnandet från i morgon? Det har regnat i en månad så det vore väl på tiden med lite solsken. Tycker ni inte det?
 
Julia är i Teneriffa i veckan och jag hoppas de får sol, värme och skoj. I veckan har vi också bokat biljetter så hon och Sandra kommer hit den 2/6. Sedan åker vi hem på sommarlov den 11/6. Alva kommer att åka tidigare för att hinna till festligheter i Ö-vik och Göteborg, så systrarna får ses senare.
 
Jag tänker ta med mig Charlie på en tur till Stanley i helgen för att leta efter en tavla till lägenheten. Kanske kan det bli en hike i helgen med och ett poolbesök i solen (faktiskt har solen börjat skönjas bakom allt tunnare moln medan jag har skivit detta).
Trevlig helg och kram på er alla där ute i världen.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På tur

Startade dagen med plugg. Ganska skönt att skrva när de andra sover. Efter sen frukost åkte jag och Charlie på en tur för att vandra Wilson Trail nr 2. Alva ville inte följa utan åkte till Mongkok för att köpa mer fiskar till akvariet. Vi tog tunnelbana till Causeway Bay och sedan taxi upp till Park View där hiken startar. Härligt uppför så det suger i ben-, vad- och rumpmusklerna. Charlie var inte så sugen att fara, men tyckte att det var en bra idé när vi väl var igång.
 
Som ett step-pass på gymmet, men mycket roligare när man är ute + det är inte samma trappsteg upp och ner!
 
Vätskepåfyllning. Tur att det inte var så varmt idag.
 
Djungel George? Nä, Djungel Charles :-)
 
Upp, upp, upp åsså ner,ner, ner.....

Fantastisk utsikt 180 graders vy av HK när man kommer upp. Här ser man den gamla flygplatsen som jag skrev om i förra inlägget. En kort liten start- och landningsbana mitt i vattnet.
 

Efter hela trailen var det många uppbyggda altare i olika storlekar.

 
 
För första gången såg jag en orm på vandringen. Den var lång, smal och alldeles grön och slingrade sig snabbt framför mina fötter in i bambusnåren. Först får man ju nästan hjärtstopp, men det är alltid kul att se vilda djur.

Väl nere i Quarry Bay tog vi spårvagnen tillbaka till Wan Chai.

I Hong Kong hänger de tvätten på tork utanför fönstret. Undrar hur många udda sockar de har i sin tvättkorg? Jag tycker det borde blåsa bort en och en annan.
 
Hemma igen fanns det nya fiskar i Alvas akvarium i olika neonfärger.
 
Nu ska vi börja med middagen. Det blir favorit i repris med Karin fiskburgare från hennes blogg http://catchmyrecipe.blogspot.hk
 
 
4 pers:
400g vit fisk
300g lax
2 äggulor
1 dl vispgrädde/mellangrädde
1 tsk salt, 1/2 tsk malen vitpeppar
ströbröd
olja
1 tsk smör

Grönsaker att ugnsgrilla i lagom stora bitar. Broccoli, aubergin, paprika, morrot, squash, lök mm) 200 i ca 20 minuter med lite olivolja över.
 
Mixa den vita fisken i en mixer tills den är slät. Blanda i äggen, grädden, och salt och vitpeppar.
Skär laxen i små små kuber ca 1/2 - 1 cm. Rör i laxkuberna försiktigt.
Forma burgarna lagom stora och doppa i ströbröd så de får en fin krispig yta när de steks.
 
Jag gjorde en sallad med spenat , ruccola och mango till och man kan ju koka potatis, ris eller pasta till om man vill.
 
OBS! Jag använder inte Alvas fiskar, hihi

En lördag i Honkis

Så skönt att se andra sidan av stan när jag drog upp rullgardinen. Det har varit dimma i en månad nästan.
Pluggade en stund när resten av familjen sov. Tänkte göra lite Tai Chi övningar på morgonkvisten, men måste nog gå fler gånger till William Ng innan de sitter med flyt
 
Jag och Charlie åkte över till ön för lite ärenden. Vi åkte tunnelbanan till Central och gick sedan till Wan Chai. Under vägen hittade jag en klänning till SWEA:s  25-årsjubileum. Vi gick in en avstickare till Hong Kong Park. Det är så skönt med dessa gröna vackra oaser, som det finns gott om i HK.
I Wan Chai åt vi lunch.......
 
........under tiden den tavla vi köpt ramades in.

Det är ett kort från den gamla Kai Takflygplatsen,  som låg inne i Hongkongs centrumområde och därför bara hade en kombinerad start- och landningsbana och därtill var i kortaste laget. Flygplatsen inne i centrum var starkt överbelastad och hade väldigt krävande inflygning med en knapp marginal ner till hustaken på Kowloons höghus. Tydligen var det bara ett flygplan, från Taiwan, som misslyckades vid en landning och åkte ut i havet. Alla klarade sig, som tur var. Den nya flygplatsen, Chek Lap Kok öppnades år 1998. Det känns bra tycker jag, men det blev ju ett läckert kort och för Charlie, som landade här flera gånger på den gamla flygplatsen, blir det en kul tavla med minnen. Han berättar att man kunde se in i folks lägenheter när man landade.

Före middagen gick jag och Alva ner en sväng i våra kvarter, bla till Lush och köpte lite hemmaspa-produkter.
 
Det ser nästan ut som godis, och luktar så också från de läckra tvålarna och badbomberna.
Nu får vi se om vi blir ännu vackrare :-)
 
Nåt som inte är så vackert här är sopsorteringen. Det är väldigt rent och städat i HK, men de har få ställen där man kan sortera sopor, typ papperskorgar för returburkar och så. Det sista jag gjorde denna lördagskväll var att gå ut med soporna. Så här ser det ut i vårt soprum
Den sista månaden har det kommit upp lappar om sopsortering av kartong/tidningar (bått fält), metall (gult fält) och plast (brunt fält). Det är ju bra, men varför har de inga behållare att slänga i. Det skulle väl bli så mycket enklare för alla, både sopslängare och sophämtare, om det fanns en låda för varje färg. Och varför sorterar man inte glas? Nä här finns mycket att göra. Tror jag måste organisera lite.......Först ska jag bara sova lite. Godnatt!
 

Äta bör man annars dör man

Här äter vi ofta på restaurang. Det finns så mycket att välja på från jordens alla hörn. Bäst tycker jag om att äta asiatisk mat. Det finns ju så mycket annorlunda och spännande - en del är så spännande så det räcker att läsa om det på menyn - kycklingfötter, grodor tillagade på olika sätt och sånt, kanske gott men jag står över. Finns ju annat att välja på. Idag har det varit helgdag - Ching Ming, typ Allhelgonadagen - och Charlie var ledig. Tro det eller ej men det regnade och var helt dimmigt idag. Efter att ha pluggat på förmiddagen
åkte vi till Sai Kung för att köpa ost. Det är en bristvara här, men där finns en holländsk ostbutik med osthyvlar och allt. Den här byn ligger vid havet och det var så lugnt och skönt där.
Tror Charlie funderar över båtsommaren i Övik. Hur ska det bli i år? Båt i eller ej?
 
Sai Kung är en gammal fiskeort och det finns hur många skaldjursrestauranger där som helst efter kajen, som har färsk fisk i akvarier, som du får tillagat. Vi åt pilgrimsmusslor, räkor, hummer och krabba med massor av vitlök till. MMMMMmmmmmmm älskar skaldjur och det blir något speciellt när de här så här färska.
 
 
Utanför en restaurang stod den här märkliga levande hunden och gjorde reklam. Vet inte varför den stod där och såg ut på detta viset. De hade iallafall inte hund på menyn. I Sai Kung är det många som har hundar för det är lite på "landet". Många hundar sitter med vid bordet på restaurangerna :-)
 
Som snacks händer det ofta att du får små friterade spigg
Hur de smakar? Njaa - nog föredrar jag jordnötter.
Koranskt
Kinesiskt
 
Äntligen fick Maria äta sina vårrullar i Kina. Kul att äta på nightmarket i Jordan. Full fart kl 23.30 en måndag.
 
Annars är ju blåbärsvåfflor med sylt också gott!
 

Påsken

 
 Så blev det påsk och vi fick smaska på svenskt godis från ägget. Magnus med familj kom till HK på långfredag. Det har inte varit det bästa vädret med regn, grått och dimma, men vi har gjort mycket ändå. Det blev ju inga vandringar eller stränder, men tempel, marknader, Ocean Park och shopping. De for till Thailand i tisdags för att vila upp sig efter storstadsupplevelser. Blev så tomt när de for. Det har gått hur bra som helst att bo åtta stycken i lägenheten. En liten bildkavalkad;
 
Äntligen framme i HK efter en lång resa.
 
Kvällsmys vid strandpromenaden.
 
Bra start på dagen med Tai Chi vid vattnet. Master William är så söt när han pratar på sin kinesiska engelska utan bokstaven r - Blitt in, blitt out (breath in, breath out) callion callion (carry on, carry on)
 
10 000 Buddhor......
---en apa.
Hong Kong med sina kontraster. Det gamla templet bland de höga husen.
 
Jag är född i zodiaken Kaninens år.
Magnus är Orm.
 
Regn, regn, regn, men glada miner. Just efter jag tagit det här kortet kom det fram en kvinna till mig, som noterat att vi bara hade ett paraply. Hon pratade nästan ingen engelska men vill att jag skulle dela paraply med henne. Hon skulle åt ett helt annat håll, men följde oss ända till taxihållplatsen - No ploblem, no ploblem! De är så otroligt vänliga och hjälpsamma här.
 
Delfinshow på Ocean Park. Skaplig bakgrund har scenen.
 
Som om vi inte var tillräckligt blöta av regnet. Vi skrattade så vi grät. Härligt!
 
En valross...
 
...och en panda.
En djonk seglade förbi mitt i ljusshowen utanför vårt hus.
 
Tack för trevligt sällskap familjen Brännström och ha det bra i Thailand.

 
 

RSS 2.0