Äta bör man annars dör man

Här äter vi ofta på restaurang. Det finns så mycket att välja på från jordens alla hörn. Bäst tycker jag om att äta asiatisk mat. Det finns ju så mycket annorlunda och spännande - en del är så spännande så det räcker att läsa om det på menyn - kycklingfötter, grodor tillagade på olika sätt och sånt, kanske gott men jag står över. Finns ju annat att välja på. Idag har det varit helgdag - Ching Ming, typ Allhelgonadagen - och Charlie var ledig. Tro det eller ej men det regnade och var helt dimmigt idag. Efter att ha pluggat på förmiddagen
åkte vi till Sai Kung för att köpa ost. Det är en bristvara här, men där finns en holländsk ostbutik med osthyvlar och allt. Den här byn ligger vid havet och det var så lugnt och skönt där.
Tror Charlie funderar över båtsommaren i Övik. Hur ska det bli i år? Båt i eller ej?
 
Sai Kung är en gammal fiskeort och det finns hur många skaldjursrestauranger där som helst efter kajen, som har färsk fisk i akvarier, som du får tillagat. Vi åt pilgrimsmusslor, räkor, hummer och krabba med massor av vitlök till. MMMMMmmmmmmm älskar skaldjur och det blir något speciellt när de här så här färska.
 
 
Utanför en restaurang stod den här märkliga levande hunden och gjorde reklam. Vet inte varför den stod där och såg ut på detta viset. De hade iallafall inte hund på menyn. I Sai Kung är det många som har hundar för det är lite på "landet". Många hundar sitter med vid bordet på restaurangerna :-)
 
Som snacks händer det ofta att du får små friterade spigg
Hur de smakar? Njaa - nog föredrar jag jordnötter.
Koranskt
Kinesiskt
 
Äntligen fick Maria äta sina vårrullar i Kina. Kul att äta på nightmarket i Jordan. Full fart kl 23.30 en måndag.
 
Annars är ju blåbärsvåfflor med sylt också gott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0