En lördag i Honkis

Så skönt att se andra sidan av stan när jag drog upp rullgardinen. Det har varit dimma i en månad nästan.
Pluggade en stund när resten av familjen sov. Tänkte göra lite Tai Chi övningar på morgonkvisten, men måste nog gå fler gånger till William Ng innan de sitter med flyt
 
Jag och Charlie åkte över till ön för lite ärenden. Vi åkte tunnelbanan till Central och gick sedan till Wan Chai. Under vägen hittade jag en klänning till SWEA:s  25-årsjubileum. Vi gick in en avstickare till Hong Kong Park. Det är så skönt med dessa gröna vackra oaser, som det finns gott om i HK.
I Wan Chai åt vi lunch.......
 
........under tiden den tavla vi köpt ramades in.

Det är ett kort från den gamla Kai Takflygplatsen,  som låg inne i Hongkongs centrumområde och därför bara hade en kombinerad start- och landningsbana och därtill var i kortaste laget. Flygplatsen inne i centrum var starkt överbelastad och hade väldigt krävande inflygning med en knapp marginal ner till hustaken på Kowloons höghus. Tydligen var det bara ett flygplan, från Taiwan, som misslyckades vid en landning och åkte ut i havet. Alla klarade sig, som tur var. Den nya flygplatsen, Chek Lap Kok öppnades år 1998. Det känns bra tycker jag, men det blev ju ett läckert kort och för Charlie, som landade här flera gånger på den gamla flygplatsen, blir det en kul tavla med minnen. Han berättar att man kunde se in i folks lägenheter när man landade.

Före middagen gick jag och Alva ner en sväng i våra kvarter, bla till Lush och köpte lite hemmaspa-produkter.
 
Det ser nästan ut som godis, och luktar så också från de läckra tvålarna och badbomberna.
Nu får vi se om vi blir ännu vackrare :-)
 
Nåt som inte är så vackert här är sopsorteringen. Det är väldigt rent och städat i HK, men de har få ställen där man kan sortera sopor, typ papperskorgar för returburkar och så. Det sista jag gjorde denna lördagskväll var att gå ut med soporna. Så här ser det ut i vårt soprum
Den sista månaden har det kommit upp lappar om sopsortering av kartong/tidningar (bått fält), metall (gult fält) och plast (brunt fält). Det är ju bra, men varför har de inga behållare att slänga i. Det skulle väl bli så mycket enklare för alla, både sopslängare och sophämtare, om det fanns en låda för varje färg. Och varför sorterar man inte glas? Nä här finns mycket att göra. Tror jag måste organisera lite.......Först ska jag bara sova lite. Godnatt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0