Nyårsdagen....igen



Så har Ormens år startat. Jag inledde året med att vara på gymmet i morse för första gången sen vi kom hit. Hoppas det kan bIi en vana detta år! I dag hade vi förberett kuverten, lai see, med "lucky money". Det är en tradition kring nyår att man delar ut kuvert med släta, nya sedlar från banken i.
De ges till barnen i familjen och till de som utför tjänster åt dig. Pengarna ska symbolisera lycka och skydd från onda andar. Vi hade varit på banken och hämtat sedlar och fixat kuvert, men sedan kom det svåra. Hur och när skulle vi dela ut dem till de som jobbar i vårt hus och öppnar dörrar, fixar hissen, sitter i receptionen, städar mm? Det kändes lite fånigt. Vad skulle vi säga? Men det löste sig då nästan alla stod nere i receptionen i förmiddags där vi skulle ut. Det var som de samlats och stod och väntade. Det blev mycket smidigt. Gott Nytt År, sa vi. Det var ju inte så svårt. Jag och Charlie åkte över till ön för att gå i lite möbelaffärer. Nästan ingenting var öppet för ovanlighetens skull och inte en enda möbelaffär. Vi strosade omkring i kvarteren i SoHo och Central i stället och skålade in det nya året med lite bubbel.
Jaha så var vi upp och ner igen. Inte konstigt att man kände sig lite snurrig i bollen!..................
Idag var det dags för den stora nyårsparaden som går här i TST där vi bor. Här hade alla HK-bor och alla turister samlats. Det är Cathay Pacific. Hong Kongs egna flygbolag, som anordnar paraden. Många hade samlats redan före kl 18.00 och paraden började 20.00. Vi gick och gick och tillslut hittade vi ett riktigt bra ställe där vi kunde se hyfsat. Tur att kineserna är korta. Sen väntade vi och väntade, men humöret var uppåt:
Vi stannade till 21.15, sen drog vi oss hemåt. Paraden har just tystnat här utanför och nu är klockan 23.15. Det var en salig blandning av allt - från barngrupper i balett, dansare från Ryssland, inlines-åkare från Estland,  sambadansare från Brasilien, drakdansare.....
 
 
till Hong Kongs dragspelsgrupp (det tycker jag var komiskt, dragspel känns så nordiskt).
 
Ja i morgon fortsätter firandet. Återkommer då med mer rapport vad som händer. Godnatt!
 
 

Kommentarer
Postat av: Helena

Roligt att prata med er där på nyårsdagen :) Vi saknade er då!

2013-02-11 @ 20:30:08
Postat av: Eva

För övrigt anser jag att ni ska komma till HK i maj.......

2013-02-12 @ 03:14:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0