Vi firar och firar....

Det här med att fira in nytt år är inget man gör i en handvändning i Kina. Det firas i 15 dagar. Nu har vi firat i fem och det får vara nog! I måndags blev det en pooldag.......
 
 
 
 ...... och sen var det dags för det stora fyrverkeriet. Vi hade ju första parkett med vår utsikt, så Gustav från Charlies jobb och tre av hans kompisar kom hit för att fira. Kul kul med lite nytt folk. Det var ett storslaget fyrverkeri, som startade kl 20.00 och höll på i 25 minuter. Hela spektaklet avlossades från tre, helt synkade, båtar ute i viken. Sen åkte tjejerna till ön för lite party och vi visade vår sida för besökarna. Full fart på Bulldog där vi dansade till det otroligt duktiga bandets toner allt från Gangnam Style till Abba :-)
 
 
När jag drog upp rullgardinen i tisdags möttes jag av den här synen:
 
Om ni tittar noga längst upp i huset sticker det ut en "arm" där det hänger en korg. Det är fönsterputsarna som är på G. Vilka hjältar! Tänk att fara upp ifrån och ner och putsa fönstren på den höjden. Never ever!
Det är ju, som ingen kan ha missat vid det här laget, Kinesiska Nyåret. Vad jag missat är att det inte alls är metallorm, som gäller i år, utan det är vattenormens år och dess färg är svart. Verkar inte vara helt bra har jag förstått. Det gäller att vara välplanerad och inte vara impulsiv i sina handlingar. En annan sak vi inte tänkt på är  alla kineser från fastlandet, som kommer hit nu när de har semester. De är många! Och de vill också göra turistgrejer, som vi gör för att visa Fanny. På programmet i tisdags stod en utflykt till Stanley, en liten söt förort med mycket brittisk känsla. Vi åkte buss ut. Det var mycket folk, men ändå ok. Besökte marknaden här, som håller rätt hög klass, och sedan tog vi det lugnt på stranden.
 
Sen tänkte vi oss upp till The Peak, turistattraktionen nr 1 här för att Fanny skulle kunna ta lite fina kort. Det var inget bra val! Resan dit skulle ta 15 minuter. Den tog 1 timme och 15 minuter! Alla skulle dit. Skulle vi ju ha tänkt på, men det gjorde vi inte! Väl uppe var det så mycket folk så vi kom inte fram till utsiktsplatsen utan att vara oförskämda och tränga oss fram, ett litet tag i alla fall. Som tur var gick det snabbare neråt när vi skulle hem.
Men det blev fina bilder.........
(nu känner ni väl igen vårt hus vid det här laget, på andra sidan viken??)
 
I dag, onsdag, har Alva och Fanny haft stora shoppingdagen. De var ute från 11-19! Jag och Charlie tränade och åkte till ett möbelvaruhus för att göra lite kompletteringar. Sedan gick vi på upptäcktstur i närområdet och hittade en gata helt nära med hur mycket små klädesbutiker som helst. Blir fler besök.
Nu har jag hej då-kramat Fanny och Charlie och Alva har följt henne ut till flyget för hemfärd. Hennes plan är försenat och åker inte förrän 04.00. Stackarn! Hon gör det så bra som gör hela den långa resan hem själv. Tack för ditt besök fina Fanny. Du är en toppen-tjej och vi kommer att sakna dig <3 <3 <3
 
 
Nu sitter Oskar på Sydneys flygplats (hoppas jag!) för att flyga till oss och stanna i två veckor!!!! Åhhhh, vad vi längtar. Har inte träffats sedan september. Önskar bara att Jullan kunde vara här med, men hon kommer ju senare. Nu är klockan halv 2 och det är läggdags för länge sedan.
 
 

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Vilken underbar tillvaro ni har, nästan lite overklig men ha det bra och njut av tiden så mycket ni bara kan. Vad härligt att ni ska få träffa Oskar efter så lång tid. Julia längtar efter er och till Hongkong också. Kram på er:-)

Svar: Vi njuter Yvonne. Det är så kul att O är här. Tur vi kan Skypa med Julia. Kram tillbaka!
hongkongfrun.blogg.se

2013-02-13 @ 20:39:03
Postat av: Eva

Vad kul att läsa om er tillvaro! Ligger hemma i influensa (hela familjen) och det piggade upp rejält att läsa om hål i husen för drakar mm. Roligt att ni trivs så bra!!!

Svar: Jobbigt med influensa. Hoppas ni blir friska snart.
hongkongfrun.blogg.se

2013-02-15 @ 18:51:45
Postat av: Helena

Som vanligt roligt att läsa om era dagar i HK. Vet du att VK har en blogg som skrivs av en annan Hongkongfru? Lite kul!

Svar: Jag såg det Helena. Men jag tror inte hon gjort något inlägg? För övrigt anser jag att ni ska komma hit i maj....
hongkongfrun.blogg.se

2013-02-15 @ 23:47:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0