Jippie, jippie Julia är här!

Julia är den av våra gemensamma barn som varit här minst ofta, eftersom hon varit upptagen av sina studier de här åren. Nu följde hon och kompisen Sofia med mig. Vi har besökt turistmål, hikat, utövat tai chi mm samt att tjejerna har roat sig rejält ( dvs partat till halv åtta på morgon i Hong Kongs nöjeskvarter!!).
 
 
Sofia stannade en vecka, men vi fick rå om Julia ytterligare en vecka. Så mysigt att få vara tillsammans dag och natt . Vi gjorde ytterligare några hiker, bla till ön Lamma.
 
 
Och jag som trodde att dalahästen var en svensk symbol!! Här såldes den som en souvenir på ön??
 
 
 
 
 
 
Här hittade vi ett roligt anslag på torgets anslagstavla...
 
 
Jag och Julia gjorde en lång härlig hike i Sai Kung. Dagen började illa då jag tappade börsen. Där stod vi utan pengar i en by långt hemifrån och kunde varken ta oss fram eller tillbaka. Kom då på att jag har en SWEA-vän som bor i Sai Kung. Tack för det nätverk SWEA innebär och tack snälla Bianca som kom susande som en räddande ängel i fräsig sportbil med pengar så vi kunde göra denna fina hike och dessutom ta oss hem igen. Efter fyra och en halv timme i den underbara naturen kändes en borttappad börs som ett rätt litet bekymmer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi gick igenom många övergivna små byar
 
 
 
 
På vissa ställen ser det ut som man har lämnat sitt hem i brådrasket. Blir nyfiken!
 
 
Det är tur att vi gör våra hiker för vi äter mycket gott här med.
 
Härliga vegitariska Mana.
 
 
Zuma
 
 
 
Afternoon High Tea på Intercontinental
 
 
Red bar terass. I bakgrunden vårt härliga hus.
 
 
 
 
 
 
 
2014-10-23 @ 16:26:00 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Yvonne Jonsson

Vad härligt att höra från dig/er igen. Vad mycket att uppleva. Julia har berättat om era upplevelser och vi fick se lite bilder, jättekul. Men också mycket tänkvärda händelser. Ha det bra

Svar: Hej Yvonne? Vad skönt att Julia får leva lite familjeliv med er. Hoppas de kan komma bägge två nästa gång. Kram och hälsa alla
hongkongfrun.blogg.se

2014-10-23 @ 19:08:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0